به گزارش خبرگزاری مهر روزنامه "تاگس اشپیگل" در مطلبی نوشت: اردوگاههای معترضان جنبش تسخیر در نیویورک،لندن،فرانکفورت، و دیگر نقاط غرب همه خراب شده اند یا به دلیل فقدان شرکت کنندگان تعطیل شده اند. اردوگاه های جنبش تسخیر در شهرهای "کیل" و "هامبورگ" هم که تا به حال پابر جامانده است در معرض خطر ویرانی قرار دارد. شهردار این شهر اولتیماتوم داده است که تا اول سپتامبر باید این اردوگاه قطعا جمع شود.
نویسنده در ادامه با اشاره به جمع شدن اکثر اردوگاههای جنبش تسخیر در آلمان،انگلیس،آمریکا و اسپانیا که در چند ماه اخیر انجام شد این پرسش را مطرح می کند که به این ترتیب آیا این حرکت غافلگیرکننده ای که در اکتبر گذشته شروع شد به پایان خود رسیده است؟ به گفته "سام هالوورسن" یکی از فعالان جنبش تسخیر در لندن بسیاری اعتقاد دارند که جنبش تسخیر بعد از تخلیه اردوگاهها به پایان رسیده است.
"سام هالورسون" با اشاره به اینکه بعد از تخلیه اردوگاههای جنبش تسخیر این جنبش تغییر کرد همچنین تصریح کرد که در حال حاضر این جریان در گروههای کوچکتر و به صورت مبتکرانه و با ارائه پیشنهادات جدید پیش می رود. یک نمونه از آن مثلا جنبشی موسوم به Occupy-Research است که گروهی می باشند که در این زمینه کار می کنند که اعتراضات را با روشهای تحقیقی ادامه داده و تحقیقات را به اعتراض تبدیل کنند.
همچنین در آلمان نیز گروههایی تشکیل شده اند که با روشهای ابتکاری و علمی این جنبش را ادامه می دهند. مثلا گروه کاری Occupy-Money در فرانکفورت تشکیل شده است که بر اساس اطلاعات خودشان به تحقیق و روشنگری درباره عملکرد و خطاهای سیستم پولی و مالی فعلی مشغولند.
"جفری یوریس" که از محققان دانشگاه نورتسترن بوستون آمریکا بوده و درباره جنبش تسخیر تحقیقاتی انجام داده است یک روند جدیدی را برای این حرکت ارزیابی کرده و اظهار داشته است که از زمان ویرانی و تخلیه اردوگاههای جنبش تسخیر مرکزیت این جنبش از بین رفته و گروههای کوچکتری شکل گرفته اند که به صورت محلی در این زمینه کار می کنند و خود را با موضوعات خاص مرتبط با جنبش تسخیر مشغول کرده اند. این گروههای فعال با بسیاری از محققان و مبتکران و سازمانهایی که به موضوعات مشابه می پردازند در ارتباطند.
بر اساس ارزیابی "یوریس" مرحله علنی و عمومی جنبش تسخیر به پایان رسیده است.
تاگس اشپیگل در ادامه نوشت: بسیاری از فعالان جنبش تسخیر نیز بر این باورند که اعتراضات همچنان ادامه دارد. "اریک بوهن" یکی از فعالان این جنبش در فرانکفورت این گونه اظهار داشته است که همچنین بعد از تخلیه اردوگاههای تسخیر این حرکت باید به صورت خلاقانه و مبتکرانه ادامه یابد. اعتراضات ادامه خواهد داشت و پلیس حالا باید با شکلهای دیگر این جنبش مقابله کند.
این روزنامه آلمانی در ادامه نوشت: در اسپانیا و انگلیس و همچنین در برلین فعالان جنبش تسخیر می خواهند در اعتراضات بزرگی که برای دفاع از عدالت و صلح برای 11 و 15 سپتامبر آینده تصمیم گیری شده است شرکت کنند.
نویسنده در بخش پایانی این مطلب با اشاره به خوش بینی اکثر فعالان صلح به آینده جنبش تسخیر با وجود ویرانی اردوگاههای این جنبش نوشت: البته به ندرت کسی منکر این مطلب می شود که با ویرانی اردوگاهها و جمع شدن آنها یکی از جنبه های مهم جنبش تسخیر با شکست مواجه شد. به گفته "باربارا" از فعالان جنبش تسخیر در هامبورگ ما در این اردوگاهها می توانستیم آزادی را تجربه کرده و مبنای دموکراسی در کشورمان را بسازیم. ما نباید دست برداریم تا بتوانیم چنین زندگی را تجربه کنیم.
نظر شما